Prijs vanaf: $ 2.880,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer.

Hoogtepunten:

Olifanten en leeuwen in Mikumi NP

Wilde honden en luipaarden in Ruaha NP

Optionele wandeling Uluguru Mountains

Dag 1

Vliegveld Dar es Salaam - Dar ss Salaam

U vliegt op eigen gelegenheid naar Dar es Salaam waar uw trip naar het zuidelijke gedeelte van Tanzania begint. U wordt opgehaald op het vliegveld en naar uw hotel in Dar es Salaam gebracht waar u kunt relaxen.

 

Dar es Salaam betekent ‘huis van vrede’ en was tot 1973 de hoofdstad van Tanzania. Nu is dit Dodoma maar nog steeds wordt Dar es Salaam als de financiële en commerciële hoofdstad gezien. Het is een wereldstad van circa 2 miljoen inwoners en is ontstaan als een kleine vissershaven en handelspost. De stad is een mengelmoes van verschillende invloeden van over de hele wereld, denk aan Oman, India, Kenia en Engeland. Een boeiende combinatie. Het is erg leuk om de haven te bezoeken waar u een kijkje neemt in het dagelijkse leven van veel mensen hier.

 

Dag 2

Dar es Salam - Mikumi NP

Na het ontbijt maakt u kennis met uw chauffeur/gids en vertrekt u naar Mikumi. Het zal eventjes duren voordat u de drukke stad uit bent maar u zult uw ogen uitkijken. Chaotische taferelen spelen zich hier op de weg af. Eenmaal uit de stad rijdt u door een totaal verschillende omgeving. Groene vlaktes met kleine hutjes landbouw langs de weg. Men verbouwt hier veel landbouw. Hoe verder u van Dar es Salaam bent hoe rustiger het wordt.

 

Als u de stad uit rijdt, is het circa 5 uur rijden naar de entree van Mikumi NP. Dit park wordt veel minder bezocht dan de parken in het noorden van het land en u zult dan ook veel minder toeristen zien. U rijdt gelijk naar uw lodge waar u incheckt en eind van de middag maakt u een gamedrive in dit prachtige park.

 

Mikumi is het vierde grootste park van Tanzania wat circa 5 uur rijden van Dar es Salaam ligt. Het park is circa 3200 km² en wordt gescheiden door een snelweg. U slaapt in het noordelijke gedeelte en uw gamedrives worden ook in dit gedeelte van het park uitgevoerd.

 

In dit park ziet u de beroemde baobab bomen, de typisch Afrikaanse boom die voor wijsheid staat.

In de droge periode is het een drukte van belang bij de waterputten en rivieren die dit park heeft.

 

In het park kunt u veel olifanten zien die over de savannes wandelen op zoek naar dit water. Ook ziet u zeer grote groepen impala's. Daarnaast komt hier niet de groene baviaan voor, maar de gele baviaan die iets kleiner is dan de meest voorkomende soort. Soms in de droge periode heeft u zelfs kans op wilde honden maar dit is een unicum. Verder zijn er giraffen, leeuwen en luipaarden. De  hippopoel is een prachtige plek om een sundowner te nuttigen, terwijl u tegelijkertijd naar de nijlpaarden kijkt.

Dag 3

Mikumi NP

Vandaag maakt u twee gamedrives in dit prachtige park wat beroemd is om zijn prachtige licht 

‘s ochtend vroeg en eind van de middag. Overdag kunt u relaxen bij uw lodge en genieten van de dieren die langs komen. Er is altijd wel wat te zien.

Dag 4

Mikumi NP - Ruaha NP

Na het ontbijt verlaat u dit bijzondere park en rijdt u via een prachtige weg naar Ruaha NP. Een park dat nog minder bezocht wordt dan Mikumi NP omdat het veel verder weg ligt. Gelukkig zijn de wegen goed. U rijdt eerst door de zeer bijzondere Baobab valley. Daarna vervolgt de weg zich naar de stijle rand van de Grote Slenk. Vanaf hier is er een prachtige uitzicht. Verderop gaat de weg omhoog en nadert u de zuidelijke bergen van dit land. Na circa 5 uur rijden komt u aan in een Iringa. Dat is een belangrijke stad voor agricultuur. Hier kunt u even uw benen strekken. Daarna volgt een circa 2 uur durende rit op een hobbelige weg door een landbouwgebied. Bij uw lodge aangekomen is het de hoogste tijd om een sundowner te nemen. De manier om extra van de prachtige omgeving te genieten.

Dag 5 en 6

Ruaha NP

U heeft twee dagen om gamedrives te maken in het grootste park van Tanzania en van Oost-Afrika. Het is circa 20.200 km² groot dus ongeveer de helft van Nederland.

 

De Grote Ruaha Rivier, waar het park naar genoemd is, is de grote levensader van dit park. Dit omdat deze rivier het hele jaar door water heeft. Het park is alleen in de regenperiode (van januari tot april) groen, de rest van het jaar is het zeer droog. De dieren trekken dan naar deze rivier om water te drinken en deze omgeving is dus altijd populair om gamedrives te maken. Nijlpaarden en krokodillen zijn altijd aanwezig bij de rivier. Net zoals buiten het park ziet u in het park natuurlijk Baobab bomen. 

Veel gespotte dieren hier zijn leeuwen, olifanten, giraffen, gevlekte hyena’s, luipaarden, buffels en jachtluipaarden. Met meer dan 570 soorten vogels is dit echt een vogelparadijs. Ook kunt u hier de Afrikaanse wilde hond, kudu, roan- en de sabelantelope zien. Dieren die u niet vaak in andere parken ziet. Door de verschillende landschappen die het park heeft, kunt u hier dagen rondrijden zonder verveeld te raken. Daarom hebben we ervoor gekozen om twee dagen in dit park door te brengen.

Dag 7

Ruaha NP via Uluguru mountains naar Morogoro 

Via dezelfde prachtige weg rijdt u terug naar Morogoro waar u overnacht. U kunt zelf aan het einde van de middag wat rondlopen en naar de lokale markt gaan.

Dag 8

Morogoro - Dar es Salam

In de ochtend heeft u de gelegenheid (optioneel) om een wandeling te maken naar de Uluguru Mountains. Er zijn verschillende mogelijkheden. Aangezien u maar een paar uur de tijd heeft, is de wandeling ‘Morning Side’ de beste optie. Hierbij klimt u naar een oude Duitse berghut en op de terugweg heeft u een prachtig uitzicht heeft over Morogoro. Na de lunch rijdt u terug naar Dar es Salaam en is er een einde gekomen aan uw prachtige reis door het zuidelijke gedeelte van Tanzania. U wordt gebracht naar het vliegveld of naar uw hotel dat we optioneel voor u kunnen boeken.

 

Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad en dat u alleen maar mooie herinneringen meeneemt terug naar Nederland.

 

U kunt natuurlijk uw reis verlengen met een aantal dagen op Zanzibar. Zie onze reis Zanzibar 6 dagen. Of we kunnen een aparte verlenging voor u samenstellen.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

 

Inclusief:

Transfers van en naar het vliegveld

7 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension (excl dag 1 en 8)

7 ontbijten, 6 lunches en 6 diners

Privé vervoer

Alle gamedrives per 4wheeldrive

Alle entree-gelden voor de parken zoals genoemd in de omschrijving

Alle gamedrives zoals benoemd in de omschrijving

Engelssprekende chauffeur/gids

Drinkwater overdag

Exclusief:

Internationale vluchten

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Extra kosten die niet genoemd zijn in het programma

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

8-daagse safari door Zuidelijk Tanzania