Prijs vanaf: $ 4.415,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer

 

Hoogtepunten:

Grote kuddes olifanten in Tarangire NP

Veel vogels en aapsoorten in Lake Manyara NP

Bananen plantages en een kleurrijke markt in Mto wa Mbu

Prachtige natuur bij Lake Natron, incl. de berg Ol Donyo Lengai

Verschillende kattensoorten in Serengeti NP

Het "8e Wereld Wonder" Ngorongoro krater

 

Dag 1

Airport - Arusha

U vliegt vandaag naar Kilimanjaro Airport bij Arusha en met mooi helder weer heeft u zicht op de Kilimanjaro vanuit het vliegtuig. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg kunt u misschien ook hoogste berg van Afrika zien.

Indien u nog tijd heeft, kunt u zelf de stad verkennen.

 

Dag 2

Arusha - Tarangire NP

Deze ochtend maakt u kennis met uw chauffeur/gids en vertrekt u voor uw eerste gamedrive naar Tarangire.  Onderweg passeert u eerst koffieplantages, daarna rijdt u langs Mt Meru, de een na hoogste berg van Tanzania.

Eenmaal de grote stad uit komt u in het leefgebied van de Maasai. De natuur verandert steeds en u passeert de eerste acacia bomen en baobabs. Al gamedrivend rijdt u naar de lodge waar u incheckt.

 

Tarangire NP is genoemd naar de gelijknamige rivier die de levensader is van het park. Het gebied, dat circa 2600 km² is, is erg droog en daarom zijn de dieren afhankelijk van deze rivier. Tijdens de regenperiode, van circa november t/m mei zijn er minder dieren in het park aanwezig zijn. Dit omdat ze dan wegtrekken naar andere gebieden waar water is.

 

In de droge periode is het park beroemd om zijn olifanten die naar de rivier komen om te drinken, zich te wassen en te spelen. u waant zich gelijk onderdeel van een natuurdocumentaire als u hier naar kijkt. Ook grote kuddes buffels komen naar het water.

De grote baobab bomen die zich in het park begeven zijn zeer indrukwekkend om te zien.

 

Naast heel veel soorten gazellen die in dit park leven ziet u hier ook vaak de eland antilope. De eland is de grootste antilope in Afrika en is erg schuchter en in andere parken ziet u deze niet vaak. 

Ook kunt u hier leeuwen, luipaarden en een jachtluipaard zien. Een unieke ervaring die niet gegarandeerd is.

 

In de middag gaat u natuurlijk weer op pad voor een gamedrive.

 

Dag 3

Tarangire NP

Ook vandaag staat in het teken van dieren spotten. Zowel in de ochtend als in de middag maakt u een gamedrive in dit schitterde park. Omdat u veel tijd heeft, zult u verschillende gebieden in dit park bezoeken.

Alle maaltijden worden in de lodge genuttigd.

 

Dag 4

Tarangire NP via Lake Manyara NP naar Mto wa Mbu

Na een vroeg ontbijt rijdt u gamedrivend het park uit. Er zal hier niet veel tijd gespendeerd worden want u rijdt gelijk door naar Lake Manyara NP. U maakt hier een ochtend gamedrive. Dit park is compleet anders dan Tarangire NP en dat merkt u gelijk als u hier inrijdt. U komt meteen in een regenwoud terecht met verschillende soorten apen, zoals de baviaan, groene meerkat en de blauwe meerkat.

 

In dit park ligt een groot sodameer, Lake Manyara. Afhankelijk van het seizoen ziet u hier grote groepen flamingos. Naast deze galante vogels zijn er ook heel veel andere soorten, zoals reigers, ibissen, kroon-arenden en prachtige grote hoornraven. Ook begeven zich op de oevers van dit meer veel nijlpaarden, waterbokken, gazellen, giraffen en gnoes.

Rond lunchtijd rijdt u uit het park richting Mto Wa Mbu waar u vanavond overnacht. Dit plaatsje is beroemd om de vriendelijkheid van de lokale bevolking (alle 120 bevolkingsgroepen worden in dit plaatsje vertegenwoordigd). Daarnaast is dit de plek om een bananenplantage te bezoeken. Er groeien hier 5 verschillende kleuren bananen! Een optioneel georganiseerde wandeling geeft u een kijkje in het dagelijks leven van de verschillende bevolkingsgroepen. Van prachtig houtsnijwerk tot de beroemde Tinga-Tinga schilderkunst.

Dag 5

Mto wa Mbu - Lake Natron

Een prachtige rit naar Lake Natron staat op het programma. Dit gebied is minder toeristisch maar niet minder mooi! Het landschap is uniek en wordt soms ook wel een ‘maanlandschap’ genoemd. Onderweg ziet u veel kleurrijke Maasai met hun vee rondlopen. Omdat u op de rand van de Grote Slenk rijdt, heeft u een adembenemend uitzicht op het lager gelegen meer. Na het inchecken kunt u genieten van uw lunch.

 

Lake Natron is een groot soda meer dat een paar maanden per jaar druk bezocht wordt door miljoenen flamingo’s. Dit is namelijk de broedplaats van de grootste groep kleine flamingo’s ter wereld.

Zij leggen hun eieren in het gebied waar ze zelf geboren zijn. Elk jaar een groot spektakel.

Maar ook als er haast geen flamingo’s zijn dan is de natuur hier overweldigend. Zo heeft u uitzicht op de heilige berg van de Maasai Ol Donyo Lengai. Zij geloven dat hun god op deze berg woont en tonen dit met heilige rituelen.

Archeologisch is deze berg ook zeer bijzonder. Het is een actieve vulkaan en de enige ter wereld die een hoog gehalte Kaliumcarbonaat uitstoot.

 

In de middag brengt u zelf een bezoek aan een Maasai dorpje.

 

Voor de zeer gevorderde wandelaars is er een mogelijkheid (optioneel) om de berg Ol Donyo Lengai te beklimmen. Het is een zware wandeling maar een unieke ervaring. U vertrekt rond middernacht waardoor u rond zonsopgang op de top van de heilige berg bereikt. Bij helder weer wordt u dan beloond met een prachtig uitzicht over over de krater van deze vulkaan. Moe maar voldaan daalt u af om rond lunchtijd terug te zijn in de lodge.

Dag 6

Lake Natron

Vandaag heeft u de tijd om te relaxen of zelf wat rond te lopen.

Maar u kunt bijvoorbeeld ook een georganiseerde wandeling (optioneel) maken naar een waterval en daar een verfrissende duik nemen.

Dag 7

Lake Natron - Serengeti NP (Noord)

Via een prachtige route rijdt u naar de noordelijke ingang van het Nationale Park Serengeti. Dit bezoek zal een hoogtepunt zijn van uw safari. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Maasai en is een nationaal park van circa 14000 km². Het park is beroemd om zijn verscheidenheid aan dieren die er te zien zijn.. Van oktober tot mei kunt u hier de beroemde trek van zebra's en gnoes zien. Deze migratie volgt de regenval. Hierdoor is niet met zekerheid te zeggen wanneer en waar de kuddes zich precies bevinden.

Behalve de grote savanna vlaktes zijn ook ‘de Kopjes’ (grote rotsen die uitsteken uit het landschap) een bijzonder natuurfenomeen. Hier worden vaak katachtigen gespot. Ook zult u hyena’s horen of zien in dit park en hoogstwaarschijnlijk ook jakhalzen. Ook al bent u geen vogelaar, u zult genieten van de kleurrijke vorkstaartscharrelaar die u hier vaak ziet, de secretarisvogel en allerlei soorten gieren.

 

De meeste toeristen komen de Serengeti binnen via de ingang bij Ngorongoro. Omdat wij deze ingang ook gebruiken om de Serengeti te verlaten hebben wij gekozen om de Serengeti via het noorden binnen te komen. Zodat u meer van dit prachtige park ziet en ook niet twee keer dezelfde weg aflegt. U zult merken dat het in dit gedeelte van het park niet druk is. Onderweg ziet u de landschappen veranderen en u zult vaak denken ‘dit beeld komt me bekend voor’. Dit komt omdat u waarschijnlijk veel natuurdocumentaires gezien heeft die in dit park zijn opgenomen. Met grote vlaktes met hier een daar een mooie paraplu acacia.

Ook de zonsondergang zult u niet snel vergeten.

Dag 8

Serengeti NP

Vandaag staat een hele dag gamedriven op het programma. U neemt een lunchbox mee omdat we van hotel veranderen. Vandaag slaapt u meer in het centrale gedeelte Seronera. Afhankelijk waar de meeste dieren zijn, zult u uw gamedrives maken vandaag.

 

Dag 9

Serengeti NP - Ngorongoro CA

In de ochtend maakt u een laatste gamedrive in dit bijzondere park. Het laatste stuk op weg naar Ngorongoro Conservation Area rijdt u door de ‘eindeloze vlakten’ waar het park zijn naam aan ontleent. Kilometers lang ziet u savannes met alleen maar gras. Hierdoor kunt u vaak in dit gebied een fata morgana zien (aan uw linkerhand), let er maar op. Bij de gate tussen Serengeti en Ngorongoro kunt u wat rondlopen en een uitzichtpunt bezoeken om de laatste foto’s van de Serengeti te maken.

Hier zult u waarschijnlijk ook uw packed lunch nuttigen.

 

Dan vervolgt u uw weg door de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied. Dit gebied wordt namelijk ook wel de ‘bakermat van ons bestaan’ genoemd. De archeologen Leykeys vonden hier opgravingen van verschillende ‘voorouders’ bij de Oldupai Gorge. Hier stopt u dan ook en bezoekt u deze bijzondere plek.

 

Daarna rijdt u door een prachtige omgeving en ziet u de landschappen ook steeds veranderen. De weg is hobbelig maar dat vergeet u al snel. Ook ziet u in deze omgeving kleine manyatas, nederzettingen van de Maasai die hier als enige volk woont. Een prachtige kleurrijke combinatie van mens en omgeving.

En dan opeens rijdt u over de beroemde rim van de Ngorongoro krater die u morgen bezoekt. U stopt even bij een uitzichtpunt om al een kleine indruk op te doen en gaat dan op weg naar uw hotel.

 

Dag 10 

Ngorongoro CA via de Ngorogoro krater naar Karatu

Vandaag heeft u uw laatste gamedrive van deze trip maar het is niet de minste. U bezoekt de beroemde Ngorongoro krater die ook bekend staat als ‘1 van de 8 natuur wereldwonderen’. Dit omdat u de grootste hele caldeira ter wereld bezoekt die gevuld is met dieren. Overal ziet u gnoes, zebra’s en gazellen. Hyena’s rennen voor de auto uit en knobbelzwijntjes blijven verbaasd naar u kijken. Grote olifanten worden vaak in het moerasgebied gespot. En bij de vijver ziet u de reusachtige nijlpaarden heerlijk ronddraaien. In de krater komt de zwarte neushoorn voor maar meestal niet makkelijk te spotten. Ook dit is weer een paradijs voor vogelliefhebbers maar iedereen is onder de indruk van de koritrap, de zwaarst vliegende vogel ter wereld. Ook de roofvogels zijn hier makkelijk te spotten. 

Een bijzondere gamedrive waarbij u de dieren van heel dichtbij kunt bestuderen met de mooie kraterrand op de achtergrond. En dit allemaal in een oude krater. Een prachtige afsluiting van uw safaris.

Dag 11

Karatu - Airport / Arusha

Na uw ontbijt rijdt u naar Arusha waar uw reis eindigt. Afhankelijk van uw tijd kunt u nog een aantal stops maken onderweg. In ieder geval zult u nog een aantal grote baobab bomen onderweg zien. Als de tijd het toelaat stopt u nog bij de lokale kleurrijke markt in Mto Wa Mbu. 

 

U kunt terugkijken op een onvergetelijke vakantie en u zult de schoonheid van deze twee landen nooit vergeten.

 

Natuurlijk kunt u uw reis verlengen met een paar dagen Zanzibar (strand en/of Stone Town), zie ons aanbod hiervoor.

 

Ook kunt u ervoor kiezen om de minder bekende maar prachtige parken in Zuid Tanzania te bezoeken.

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

Inclusief:

Transfer van en naar de luchthaven

10 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension (excl. dag 1 en 11)

10 ontbijten, 10 lunches en 9 diners

Privé auto

Alle gamedrivers per 4wheeldrive

Alle entreegelden voor de parken zoals benoemd in de omschrijving

Alle gamedrives zoals benoemd in de omschrijving

Engelssprekende chauffeur/gids

Drinkwater onderweg

 

 

Exclusief:

Internationale vluchten

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet benoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Extra kosten die niet benoemd zijn in het programma

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

11-daagse safari door de bekendste parken in N Tanzania