Prijs vanaf: 5.110,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer

 

Hoogtepunten:

Neushoorns in Nakuru NP

Vogelparadijs Lake Naivasha

Big Five in Masai Mara NR

Ontspannen bij Lake Victoria

Veel kattensoorten in Serengeti NP 

Het "8e Wereld Wonder" Ngorongoro krater

 

Dag 1

Airport - Nairobi

U vliegt naar Nairobi waar een chauffeur u komt ophalen. Hij brengt u rechtstreeks naar uw hotel en onderweg zult u al zien dat u in een andere wereld bent beland. Ondanks dat Nairobi een grote wereldstad is ziet u gelijk het Afrikaanse leven. Ook rijdt u langs Nairobi National Park en heeft u kans om uw eerste zebra te spotten.

 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u nog een excursie in Nairobi doen.

Dag 2

Nairobi - Nakuru

Na uw eerste ontbijt in Afrika rijdt u naar Nakuru toe. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt over de Grote Rift Vallei. Deze vallei, ook de grote Slenk genoemd, is circa 6700 km lang en loopt van Jordanië naar Mozambique. Na deze stop rijdt u zelfs deze slenk in want Nakuru is hierin gelegen. Dit is een vruchtbaar gebied van Kenia en u ziet dan ook veel landbouw.

 

U slaapt net buiten de stad in een lodge gelegen aan Lake Elementaita waar regelmatig grote groepen flamingo’s zijn.

 

Dag 3

Nakuru

Uw eerste gamedrive staat op het programma. Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Nakuru NP en zult u overweldigd zijn van al het wildlife dat u hier gaat zien.

Het park is beroemd om zijn neushoorns, zowel de “witte” als de “zwarte” komen hier voor en de kans dat u er eentje zult zien is groot. Wat erg bijzonder is want helaas gaat het slecht met de populatie van de neushoorns en komen ze nog maar weinig voor.

 

Ook staat het park bekend om zijn grote aantal soorten vogels.

 

Tijdens een gamedrive blijft het altijd spannend wat u gaat zien. Gegarandeerd spot u zebra’s, Grand gazelles, Thomsons gazelles, de Rothschild's giraffe, buffels, waterbokken, bavianen en meerkatten.  Ook zijn hier leeuwen en luipaarden in het park.

 

Eind van de middag rijdt u met een voldaan gevoel terug naar uw lodge.

 

Dag 4

Nakuru, Nakuru NP, Lake Naivasha

In circa 3 uur rijdt u naar Lake Naivasha. De lodge ligt direct aan het meer. Lake Naivasha is een zoetwater meer waardoor u waarschijnlijk verwelkomd wordt door het geroep van nijlpaarden die overdag in het water slapen. Ook zult u de schreeuw van de zeearend horen die hier veel voorkomt.

In de middag kunt u relaxen in uw lodge of een excursie doen zoals een boottrip waarbij u heel veel vogels zult zien. En hopelijk de nijlpaarden.

Dag 5

Lake Naivasha

In Naivasha zijn er veel mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om hier lekker te relaxen of 1 of meerdere excursies te doen.

Hell’s Gate National Park is een park dat u op de fiets kunt bezoeken. Wat is er meer bijzonder dan op de fiets naar gazellen en giraffen te kijken en misschien te moeten uitwijken voor een buffel? De natuur is prachtig. U kunt per voet de beroemde Hell’s Gate bezoeken, hiervoor heeft u goede wandelschoenen nodig.

Als u geen zin heeft om te fietsen kan dit park ook met de auto bezocht worden.

Een andere excursie is een wandeling door het gebied bij het meer waarbij u ook op zoek gaat naar gazellen en giraffen. Het is altijd bijzonder om deze dieren te zien zonder dat u in een auto zit. De gids vertelt daarbij wat van de omgeving natuurlijk.

Tijdens een high tea in Elsamere Lodge, beroemd door de familie Joy and George Adamson die hier gewoond hebben, geniet u van de geluiden van de vogels die hier in grote getallen zijn. Ook heeft u kans dat u hier de zwart-witte franjeapen ziet.

Dag 6

Lake Naivasha - Masai Mara NR

Via de Rift Valley rijdt u het land van de Maasai in. Narok is de hoofdstad van deze streek en u zult hier even stoppen om uw benen te strekken. Daarna vervolgt de weg naar de Masai Mara, het beroemdste park van Kenia. Hier lijkt de regel ‘hoe beroemder het park, hoe slechter de weg’ op te gaan. Onderweg rijdt u langs vele Maasai dorpjes en ziet u hoe de beroemdste volksgroep van Afrika leeft. Met grote kuddes geiten en koeien lopen kleine jongens rond en de prachtige doeken en sieraden worden met fier gedragen.

Dag 7

Masai Mara NR

Een van de hoogtepunten van de reis is een bezoek aan de Masai Mara.Tijdens een volle dag gamedriven (u neemt een lunchbox mee) zult u ongetwijfeld veel dieren zien die u nog niet in Nakuru NP heeft gezien. U kunt hier namelijk op 1 dag, met heel veel geluk, de beroemde Big Five spotten. Dit zijn de buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast is het jachtluipaard hier een vaak gespotte kat. Ook hier zie je een giraf, deze keer de Masai soort. Naast al deze grote dieren zie je natuurlijk weer veel soorten gazellen. En langs de beroemde Mara rivier kan je een van de grotere krokodillen spotten. Van juni t/m september bevindt zich de migratie hier, normaal gesproken. Maar niets qua wildlife kunnen we garanderen. Maar als u getuige bent van deze migratie zult u dit spektakel nooit meer vergeten. Meer dan 2 miljoen zebra’s en gnoes bewegen zich over de savannes op zoek naar voedsel. En met heel veel geluk ziet u ze de rivier oversteken!

 

U kunt optioneel een ballonvaart maken in dit park.

Dag 8

Masai Mara - Lake Victoria/Tanzania

We verlaten het gebied van de Mara en gaan op weg naar de grens tussen Kenia en Tanzania. Als u alle officiële stempels in uw paspoort heeft neemt u afscheid van uw Keniaanse chauffeur/gids en stapt u over op een Tanzaniaanse auto met chauffeur. Hiermee vervolgt u uw weg en rijdt u door een prachtig gebied met grote ‘kopjes’, grote rotsblokken die uitsteken uit het landschap. U rijdt nogmaals de Mara rivier over en gaat dan op weg naar het een na grootste zoetwater meer van de wereld, het Victoria meer. Aan de oevers van dit meer overnacht u. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers.

 

Dag 9 

Lake Victoria - Serengeti NP

In de ochtend kunt u optioneel een boottocht maken of een vogelwandeling. Eind van de ochtend vertrekt u naar de gate van het beroemde park Serengeti dat circa 15 km verderop ligt. Hier begint een ander hoogtepunt van uw reis, het bezoek aan werelds bekendste park.

 

Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Maasai en is een nationaal park van circa 14000 km². Het park is beroemd om zijn vele soorten dieren die je hier ziet. Ook kunt u hier de migratie zien vanaf ongeveer oktober t/m mei. De migratie trekt van de ene plek naar de andere dus is het nooit met zekerheid te zeggen waar deze zich begeeft. Maar we hebben wel een globaal idee hiervan dus wilt u meer informatie hierover, laat het ons dan weten. Behalve de grote savannes zijn ook ‘de Kopjes’ een prachtig natuur fenomeen. Hier worden vaak katachtigen gespot. Ook hyena’s horen of zien in dit park en hoogstwaarschijnlijk ook jakhalzen. Al bent u geen vogelaar, u zult genieten van de kleurrijke vorkstaart-scharrelaar die u hier vaak ziet, de secretaris-vogel en allerlei soorten gieren.

 

In de middag legt u circa 180 km af om in het midden van het park te komen. Onderweg ziet u de landschappen veranderen en u zult vaak denken ‘dit beeld komt me bekend voor’. Dit komt omdat u waarschijnlijk vele wildlife documentaires gezien heeft die in dit park zijn opgenomen. Grote vlaktes met hier een daar een mooie paraplu-acacia.

Ook de zonsondergang zult u niet vergeten.

 

Dag 10

Serengeti NP

Vandaag staat weer een hele dag gamedriven op het programma. U neemt weer een lunchbox mee zodat u samen met de chauffeur kunt beslissen waar u deze neemt, natuurlijk op een bijzondere plek.

Waarschijnlijk bezoekt u vandaag een ander gedeelte van het park, maar alles is afhankelijk van waar de dieren zich bevinden. In ieder geval wordt dit een prachtige dag.

 

U kunt de dag beginnen met een optionele ballonvaart trip, gevolgd met een champagne ontbijt op de vlakte. Een onvergetelijke ervaring. Als u hierin geïnteresseerd bent moet u dit van te voren bij ons opgeven.

 

Dag 11

Serengeti NP -  Ngorongoro CA

In de ochtend maakt u een laatste gamedrive in dit bijzondere park. Het laatste stuk op weg naar Ngorongoro Conservation Area rijdt u door de ‘eindeloze vlakten’ waar het park zijn naam aan ontleent. Kilometers lang ziet u savannes met alleen maar gras. Een paar oortjes van leeuwen steken soms hierboven uit. Ook kunt u vaak in dit gebied een fata morgana zien, let maar eens op.

Bij de gate tussen Serengeti en Ngorongoro kunt u wat rondlopen en een uitzichtpunt bezoeken om de laatste foto’s van de Serengeti te maken. Hier zult u waarschijnlijk ook uw packed lunch nuttigen.

 

Dan vervolgt u uw weg door de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied. Dit gebied wordt namelijk ook wel de ‘bakermat van ons bestaan’ genoemd. De archeologen Leakey vonden hier opgravingen van verschillende ‘voorouders’ bij de Oldupai Gorge. Hier stopt u dan ook en bezoekt u deze bijzondere plek.

 

Daarna rijdt u door een prachtige omgeving en ziet u de landschappen ook steeds veranderen. De weg is hobbelig maar dat vergeet u al snel. Ook ziet u in deze omgeving kleine manyatas, nederzettingen van de Maasai die hier als enige volk woont. Een prachtige kleurrijke combinatie van mens en omgeving.

En dan opeens rijdt u over de beroemde rim van de Ngorongoro krater die u morgen bezoekt. U stopt even bij een uitzichtpunt om al een kleine indruk op te doen en gaat dan op weg naar uw hotel.

 

 

Dag 12

Ngorongoro - bezoek aan Ngorogoro krater - Karatu

Vandaag heeft u uw laatste gamedrive van deze trip maar het is niet de minste. U bezoekt de beroemde Ngorongoro krater die ook bekend staat als ‘1 van de 8 natuur wereldwonderen’. Dit omdat u de grootste hele caldeira ter wereld bezoekt die gevuld is met dieren. Overal ziet u gnoes, zebra’s en gazellen. Hyena’s rennen voor de auto uit en knobbelzwijntjes blijven verbaasd naar u kijken. Grote olifanten worden vaak in het moerasgebied gespot en bij de nijlpaardenvijver ziet u deze grote reuzen zich lekker ronddraaien. In de krater komt de zwarte neushoorn voor maar meestal niet makkelijk te spotten. Ook dit is weer een paradijs voor vogelliefhebbers maar iedereen is onder de indruk van de Kori trap, de zwaarst vliegende vogel ter wereld. Ook de roofvogels zijn hier makkelijk te spotten. 

Een bijzondere gamedrive waarbij u de dieren van heel dichtbij kunt bestuderen met de mooie kraterrand op de achtergrond. En dit allemaal in een oude krater. Een prachtige afsluiting van uw safaris.

Dag 13

Karatu - Arusha/airport

Na uw ontbijt rijdt u naar Arusha waar uw reis eindigt. Afhankelijk van uw tijd kunt u nog een aantal stops maken onderweg. In ieder geval zult u nog een aantal baobab bomen onderweg zien, een typische Afrikaanse boom die voor wijsheid staat. Als de tijd het toelaat stopt u bij de lokale markt in Mto Wa Mbu. Een klein plaatsje beroemd om zijn bananenplantages. Bij helder weer heeft u uitzicht op Mount Meru en de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. U kunt terugkijken op een onvergetelijke vakantie en u zult de schoonheid van deze twee landen nooit vergeten. Natuurlijk kunt u uw reis verlengen met een paar dagen Zanzibar (strand en/of Stone Town), zie ons aanbod hiervoor. Ook kunt u ervoor kiezen om de minder bekende maar prachtige parken in Zuid-Tanzania te bezoeken.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

 

Inclusief:

Transfer van en naar de luchthaven

12 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpenson (excl. dag 1 en 13)

12 ontbijten, 12 lunches en 11 diners

Privé vervoer

Alle gamedrives per 4wheeldrive

Alle entree-gelden voor de parken zoals benoemd in de omschrijving

Alle gamedrives zoals genoemd in de omschrijving

Engelssprekende chauffeur/gids

Drinkwater onderweg

 

 

Exclusief:

Internationale vluchten

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Extra kosten die niet genoemd zijn in het programma

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

13daagse door de mooiste parken in Kenia en Tanzania