Prijs vanaf: $ 3.320,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer

 

Hoogtepunten:

Olifanten in Samburu NR

Chimpansee opvang in Ol Pejeta

Neushoorns in Nakuru NP

Vogelparadijs Lake Naivasha

Big five in Masai Mara

Dag 1

Nairobi

U vliegt naar Nairobi waar een chauffeur u komt ophalen. Hij brengt u rechtstreeks naar uw hotel en onderweg zult u al zien dat u in een andere wereld bent beland. Ondanks dat Nairobi een grote wereldstad is, ziet u gelijk het Afrikaanse leven. Ook rijdt u langs Nairobi NP en heeft u de kans om uw eerste zebra te spotten.

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u nog een excursie in Nairobi doen.

Dag 2

Nairobi - Samburu NR

Na uw ontbijt ontmoet u uw chauffeur/gids en vertrekt u naar het noorden van het land. U rijdt over de nieuwe snelweg die de trots van Kenia is. Eenmaal Nairobi verlaten, rijdt u door grote velden ananas wat een export product is voor Del Monte.

Onderweg passeert u de evenaar en kunt u even uw benen strekken.

Na het plaatsje Isiolo, wat voornamelijk Islamitisch is, rijdt u door Samburu-land, een droog en warm gebied waar u ook de eerste acacia bomen ziet. Hier krijgt u echt het gevoel in Afrika te zijn.

De Samburu bevolkingsgroep is familie van de beroemde Masai mensen, maar zien er meer kleurrijk uit. Met fleurige doeken als kleding en vol gehangen met kralen sieraden zijn de mensen één voor één plaatje om te zien. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een Samburu dorpje.

 

Eind van de middag rijdt u het Samburu National Reserve in en maakt u al een kleine gamedrive op weg naar uw lodge.

 

Het Samburu National Reserve is een van de mooiste parken van het land. De rivier Ewaso Ngiro is de levensader van dit park dat normaal gesproken erg droog is. Dieren trekken naar deze rivier toe om water te drinken en de begroeiing is hier ook wat groener. Vaak zie je hier een groep olifanten die de rivier oversteken en waarbij deze imposante dieren zich gaan wassen en drinken.

 

Daarnaast is het park beroemd om een aantal dieren die je alleen in het noordelijk gedeelte van Kenia kunt zien en op uw trip dus alleen in dit park. We noemen het wel de ‘Samburu five’, oftewel: de Grevy's zebra die te herkennen is aan zijn nette streepjespatroon, grote oren en witte buik. De Beisa-oryx of te wel de spiesbok met zijn lange rechte horens. De netgiraffe die een keurig vlekkenpatroon heeft en de Somalische struisvogel die makkelijk te herkennen is aan zijn blauw-paars kleurige nek. Als laatste is er de gerenoek die ook wel giraffe-hert wordt genoemd omdat hij een hele lange nek heeft. Ook is het de enige gazelle die op zijn achterpoten gaat staan om bij de hogere blaadjes aan de struik te komen. Wees zachtjes als u dit bijzondere fenomeen ziet want de gerenoek is erg schuchter.

 

Maar natuurlijk is er nog veel meer te zien in dit prachtige park, dat maar circa 360 km² groot is. Zoals de honderden vogelsoorten, de verschillende gazellen en buffels. Ook maakt u hier kans om leeuwen, luipaarden of jachtluipaarden te zien.

Dag 3

Samburu NR

Vandaag maakt u uw eerste echte gamedrive. Vroeg in de ochtend vertrekt u om met het mooie licht al onderweg te zijn. Een gamedrive is altijd onvoorspelbaar omdat de dieren in de vrije natuur lopen. U heeft een beetje geluk nodig maar ook helpt het om mee te spotten naar bijzondere dieren.

 

Tussen de middag gaat u terug naar de lodge om daar te lunchen en wat te relaxen. U kunt bijvoorbeeld even een verfrissende duik nemen in het zwembad of wat rond lopen.

's Middags vertrekt u weer voor een tweede gamedrive. Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden gaat u nu naar een heel ander gebied. Net voordat het donker wordt, bent u weer terug in de lodge en is het de hoogste tijd voor een sundowner.

 

Dag 4 

Samburu NR - Ol Pejeta CA

Na het ontbijt rijdt u al gamedrivend het park weer uit. U rijdt het eerste stuk weer dezelfde weg terug maar na Nanyuki rijdt u richting Ol Pejeta wat een bijzonder privépark is. In dit park is namelijk een opvangcentrum voor chimpansees. Dit project is begonnen in 1993 toen de oorlog in Burundi uitbrak en deze dieren een goede opvang nodig hadden. Ol Pejeta is toen dit project gestart.

En niet alleen kan je hier chimpansees zien, ook witte neushoorns, leeuwen, hyena’s, jakhalzen, jachtluipaarden, hartenbeesten, luipaarden en olifanten. Ook heeft u hier de kans om een roedel wilde honden te zien. Deze dieren worden helaas met uitsterven bedreigd en worden zelden meer in parken gezien.

Naast een gamedrive zijn er nog meer bijzondere, optionele activiteiten mogelijk in dit park, zoals: een avond gamedrive, een vogel- of bush wandeling en paardrijden om de neushoorns te zien.

Dag 5

Ol Pereja CA - Nakuru 

In de vroege ochtend kunt u nog een gamedrive doen waarna u daarna doorrijdt naar Nakuru. Een bijzondere rit want u rijdt nu door de beroemde Rift Vallei (ook wel de Grote Slenk genoemd) waarin Nakuru gelegen is. Deze slenk is circa 6700 km lang en loopt van Jordanië naar Mozambique. Dit is een vruchtbaar gebied van Kenia en u ziet dan ook veel landbouw.

 

U slaapt net buiten de stad in een lodge gelegen aan Lake Elementaita waar regelmatig grote groepen flamingo’s zijn.

 

Dag 6

Nakuru NP

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Nakuru NP en zult u overweldigd worden van al het wildlife dat u hier gaat zien.

 

Het park is beroemd om zijn neushoorns, zowel de “witte” als de “zwarte” leven hier en de kans dat u een neushoorn ziet is groot. Wat erg bijzonder is want helaas gaat het slecht met de populatie van de neushoorns en ze komen nog maar in weinig parken voor.

Ook staat het park bekend om zijn grote aantal soorten vogels.

Tijdens een gamedrive weet u nooit wat u gaat zien en daarom kunnen we niet beloven dat u leeuwen of een luipaard gaat zien maar ze begeven zich wel in dit park. Welke dieren u sowieso gaat zien zijn zebra’s, Grand gazelles, Thomsons gazellen, de Rothschild's giraffe, buffels, waterbokken, bavianen en meerkatten. 

Eind van de middag rijdt u met een voldaan gevoel terug naar uw lodge.

Dag 7

Nakuru - Lake Naivasha

In circa 3 uur rijdt u naar Naivasha waar uw lodge aan Lake Naivasha ligt. Lake Naivasha is een zoetwater meer waardoor u waarschijnlijk verwelkomt wordt door het geroep van nijlpaarden die overdag in het water slapen. Ook zult u het geroep van de zeearend horen die hier veel voorkomt.

In de middag kunt u relaxen in uw lodge of een excursie doen zoals een boottrip waarbij u heel veel vogels zult zien. En hopelijk de nijlpaarden.

Dag 8 en 9

Lake Naivasha

In Naivasha is veel te doen. U kunt er dus voor kiezen om hier lekker te relaxen of 1 of meerdere excursies te doen.

Hell’s Gate National Park is een park die u op de fiets kunt verkennen. Wat is er meer bijzonder dan dat u op de fiets naar gazellen en giraffen kijkt en misschien moet uitwijken voor een buffel? Ook de natuur is prachtig. U kunt per voet de beroemde Hell’s Gate bezoeken, hiervoor heeft u goede wandelschoenen nodig.

 

Als u geen zin heeft om te fietsen kan dit park ook met uw auto bezocht worden.

 

Een andere excursie is een wandeling door het gebied bij het meer waarbij u ook op zoek gaat naar gazellen en giraffen. Het is altijd bijzonder om deze dieren te zien zonder dat u in een auto zit. De gids vertelt daarbij wat van de omgeving natuurlijk.

 

Bij Elsamere kunt u 's middags genieten van een high tea terwijl u geniet van de geluiden van de vogels die hier in grote getale zijn. Ook heeft u kans dat u hier de zwartwitte franjeapen ziet.

Dag 10

Lake Naivasha - Masai Mara NR

Via de Rift Valley rijdt u het land van de Maasai in. Narok is de hoofdstad van deze streek en u zult hier even stoppen om uw benen te strekken. Daarna vervolgt de weg naar de Masai Mara, het beroemdste park van Kenia. Hier lijkt de regel ‘hoe beroemder het park, hoe slechter de weg’ op te gaan. De laatste uren rijdt u op een weg met vele kuilen naar het park toe. Onderweg ziet u vele Maasai dorpjes en ziet u hoe de beroemdste volksgroep van Afrika leeft. Met grote kuddes geiten en koeien lopen kleine jongens rond en de prachtige doeken en sieraden worden met fier gedragen.

 

Dag 11

Masai Mara NR

Een van de hoogtepunten van de reis is een bezoek aan de Masai Mara.

 

Tijdens een volle dag gamedriven (u neemt een lunchbox mee) zult u ongetwijfeld veel dieren zien die u nog niet in Nakuru NP heeft gezien.

 

U kunt hier namelijk op 1 dag, met heel veel geluk, de beroemde Big Five spotten. Dit zijn de buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. 

Daarnaast is het jachtluipaard hier een vaak gespotte kat. Ook hier zie je giraffen, deze keer de Masai soort.

 

Naast al deze grote dieren zie je natuurlijk weer veel soorten gazellen. En langs de beroemde Mara rivier kunt u een van de grotere krokodillen spotten.

 

Van juni t/m september vindt hier normaliter de migratie plaats. Maar niets qua wildlife kunnen we garanderen. Maar als u getuige bent van deze migratie zult u dit spektakel nooit meer vergeten. Meer dan 2 miljoen zebra’s en gnoes bewegen zich over de savannes op zoek naar voedsel. En met heel veel geluk ziet u ze de rivier oversteken!

 

U kunt optioneel een ballonvaart maken in dit park.

Dag 12

Masai Mara NR - vliegveld Nairobi

Uw laatste dag is helaas aangebroken van deze prachtige trip en u rijdt al gamedrivend het park uit. Het wordt vandaag een lange reisdag  terug naar Nairobi maar met een voldaan gevoel kunt u terugkijken op een prachtige reis.

 

In Nairobi wordt u naar uw verlengingshotel of naar de luchthaven gebracht. Natuurlijk kunnen we voor u optioneel een hotel boeken.

 

Een verlenging in één van de prachtige parken van Tanzania of op het paradijselijke Zanzibar behoort tot de mogelijkheden. Zie hiervoor onze overige reizen.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

 

Inclusief:

Transfers van/naar de luchthaven

11 nachten verblijft in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension (excl dag 1 en 12)

11 ontbijten, 11 lunches en 10 diners

Privé vervoer

Gamedrives in een 4wheeldrive auto

Alle entree-gelden voor de parken zoals benoemd in de omschrijving

Alle gamedrives zoals genoemd in de omschrijving

Engelssprekende chauffeur/gids

Drinkwater onderweg

Exclusief:

Internationale vluchten

Visa

Alle overige drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Extra kosten die niet genoemd zijn in het programma

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

12daagse safari door prachtige parken in Kenia.