Prijs vanaf: $685,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer.

 

Hoogtepunten:

Voel de Swahili sfeer in cultureel Stone Town

Zie hoe kruiden die u dagelijks gebruikt groeien tijdens de kruidentour

Ontspannen aan het strand in Matemwe

Dag 1

Airport Zanzibar - Stone Town

U vliegt vandaag op eigen gelegenheid naar Zanzibar. Bij aankomst merkt u gelijk waarom dit een tropisch eiland wordt genoemd. U wordt omringd door warmte....en palmbomen. U wordt door een taxichauffeur opgehaald en naar uw hotel in Stone Town gebracht. 

 

Stonetown staat op de Werelderfgoedlijst. De huizen zijn gebouwd van koraalsteen. In de 19e eeuw besloot de sultan van Oman Zanzibar als hoofdstad van zijn imperium te maken zodat hij de handelsroute goed kon controleren. Hierdoor ziet u in de stad veel invloeden van Oman en aan de kustlijn staan veel oude paleizen uit deze periode. Maar de grote handel in o.a. kruiden en ivoor zorgde er ook voor dat mensen van over de hele wereld zich op dit eiland gingen vestigen. Als u door de kleine straten van Stonetown looptt, ervaart u de invloeden van vele werelddelen, o.a. de Arabische, Indische, Europese en natuurlijk Afrikaanse. Deze mengelmoes van culturen maakt Stonetown zo fascinerend. Helaas was Zanzibar ook een belangrijke plaats voor de slavenhandel die in Afrika was. Op het eiland en ook in Stone Town zijn er een aantal kelders te bezoeken uit deze periode.

 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u vandaag nog wat rondlopen door de kleine straatjes of lekker op een terrasje aan het strand, met de voeten in het zand, genieten van een prachtige zonsondergang.

 

U wordt door ons welkom geheten en alle excursies zullen met u doorgenomen worden. Ook helpen we u graag met leuke tips van goede restaurants. U kunt dan 's avonds zelf op pad gaan want alles is op loopafstand.

Dag 2

Stone Town 

Stone Town en omgeving heeft zoveel te bieden dat eigenlijk 1 dag hier al te weinig is.

 

Als u de stad wat beter wilt leren kennen en wat van de geschiedenis en de cultuur wilt horen dan is een citytour een must. U loopt samen met de lokale gids door de nauwe straatjes die Stone Town rijk is. Gelijk ziet u de grote invloed van de vroegere sultans van Oman. Maar ook krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van de Swahili mensen. Zo bezoekt u o.a. de lokale kleurrijke markt. Ook zult u horen hoe de slavenhandel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van Stonetown.

 

Een topexcursie is Safari Blue waarbij u met een Dhow boot twee snorkelplekken bezoekt. Ook vaart u door een prachtig baai met mangrove bossen. De barbecue lunch met o.a veel soorten vis en fruit wordt op een eiland genuttigd waar u ook nog tijd heeft om te relaxen. Daar kunt u o.a. twee oude Baobab bomen bezoeken. Soms worden dolfijnen gespot. Eind van de middag zeilt u terug naar het beginpunt.

 

De traditionele Mrembo Spa is een unieke plek om iets meer te weten te komen over de Swahili cultuur tijdens een van de behandelingen. Ook de winkel is al een reden om hier naar toe te gaan. Ze verkopen hier producten die allemaal lokaal gemaakt zijn.

 

Ook kunnen we een excursie regelen om te snorkelen of naar Prison Island te gaan.

Dag 3

Stonetown - Matemwe

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en gaat u op weg naar het noord-oosten van het eiland. Onderweg stopt u voor een kruidentour. Deze mag eigenlijk niet ontbreken aan een bezoek aan Zanzibar. Dit eiland wordt niet voor niets het kruideneiland genoemd. Tijdens deze excursie ziet u hoe kruiden, die u dagelijks gebruikt, groeien en welke medicinaal zijn. Natuurlijk mag een kopje kruidenthee en wat fruit hier niet ontbreken.

 

Net voor de lunch komt u aan bij het hotel aan het strand. U zult verrast worden hoe zacht het zand is in Matemwe. De vele palmbomen en de azuurblauwe zee geven u nog meer dat paradijselijke gevoel.

 

's Middags kunt u lekker ontspannen of in de zee zwemmen (afhankelijk van het tij). En natuurlijk kunt u een lange wandeling maken over het strand.

Dag 4 en 5

Matemwe

Heeft u altijd al willen snorkelen of duiken, dan is dit een goede gelegenheid. Bij het kleine eiland Mnemba ligt het marine reserve Mnemba wat de prachtigste plek om te snorkelen en te duiken is. Langs een groot rif ziet u de meest fascinerende vissen zwemmen.

Dag 6

Matemwe - Airport Zanzibar

Helaas is vandaag de laatste dag van uw vakantie aangebroken. Afhankelijk van uw vliegtijd kunt u nog een keer een bezoek aan Stone Town brengen. U wordt daarna naar het vliegveld gebracht en hopelijk kijkt u dan terug op een onvergetelijke reis.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

Inclusief:

5 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer

Logies/ontbijt in Stone Town

Halfpension in Matemwe

Kruidentour

Alle transfers zoals genoemd in het programma

 

Exclusief:

(Inter)nationale vluchten

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Uitgaven van persoonlijke aard

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

6-daagse hotelreis op het prachtige Zanzibar