Prijs vanaf: $ 780,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer.

 

Hoogtepunten:

Ontdek Stone Town, incl 2 nachten midden in het centrum van deze stad

Relaxen op Pemba eiland, incl 3 nachten

Prachtige snorkel- en duikmogelijkheden

Vliegen van en naar Pemba

Dag 1

Airport Zanzibar - Stone Town

U vliegt vandaag op eigen gelegenheid naar Zanzibar. Bij aankomst merkt u gelijk waarom dit een tropisch eiland wordt genoemd. U wordt omringd door warmte....en palmbomen. U wordt door een taxichauffeur opgehaald en naar uw hotel in Stone Town gebracht. 

 

Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst. De huizen zijn gebouwd van koraalsteen. In de 19e eeuw besloot de sultan van Oman Zanzibar als hoofdstad van zijn imperium te maken zodat hij de handelsroute goed kon controleren. Hierdoor ziet u in de stad veel invloeden van Oman en aan de kustlijn staan veel oude paleizen uit deze periode. Maar de grote handel in o.a. kruiden en ivoor zorgde er ook voor dat mensen van over de hele wereld zich op dit eiland gingen vestigen. Als u door de kleine straten van Stonetown looptt, ervaart u de invloeden van vele werelddelen, o.a. de Arabische, Indische, Europese en natuurlijk Afrikaanse. Deze mengelmoes van culturen maakt Stone Town zo fascinerend. Helaas was Zanzibar ook een belangrijke plaats voor de slavenhandel die in Afrika was. Op het eiland en ook in Stone Town zijn er een aantal kelders te bezoeken uit deze periode.

 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u vandaag nog wat rondlopen door de kleine straatjes of lekker op een terrasje aan het strand, met de voeten in het zand, genieten van een prachtige zonsondergang.

 

U wordt door ons welkom geheten en alle excursies en het programma zullen met u doorgenomen worden. Ook helpen we u graag met leuke tips van goede restaurants. U kunt dan 's avonds zelf op pad gaan want alles is op loopafstand.

Dag 2

Stone Town - Pemba

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht (afhankelijk van de vliegtijden). U vliegt rechtstreeks naar Pemba, een prachtig klein eiland 50 km ten noorden van Zanzibar. Als u aankomt ziet u al dat Pemba veel heuvelachtiger is dan Zanzibar en heel veel bossen heeft. Daarnaast wordt ook dit eiland 'het kruideneiland' genoemd, zo komt bijv 90% van alle kruidnagelen van dit eiland.

Pemba heeft niet zoveel stranden maar er zijn veel mangrove-bossen aan de kust. Prachtig om deze te bezoeken.

U wordt naar uw eco-lodge gebracht die maar 5 kleine bungalows heeft. Een rustieke plaats om helemaal tot rust te komen. De lodge zelf heeft wel een prachtig strand.

In deze lodge heeft u elke dag een ontbijt en diner incl. Wat is er mooier om onder de prachtige sterrenhemel te dineren met het geluid van de zee op de achtergrond.

Dag 3

Pemba

Vandaag kunt u zalig ontspannen en wat rondlopen. 's Ochtends kunt u op uw gemak ontbijten en ondertussen kijken naar alle vogels die er zijn. Kichanga kasa is een mooi strand dat op loopafstand ligt. Dit is een bijzonder strand want elk jaar komen zee-schildpadden hier naar toe om eieren te leggen.

Ook kunt u een kayak huren bij de lodge zodat u zelf de mangrove-bossen vanaf het water kunt bezoeken. Een leuke ervaring.

Maar Pemba is ook beroemd op zijn prachtige koraalriffen die rond het eiland liggen. Een betere duik- en snorkel mogelijkheid is er niet. Het water is erg helder en het leven onder water is prachtig. Omdat Pemba nog niet erg toeristisch is, heeft u waarschijnlijk de beste spots voor uzelf.

Dag 4 

Pemba

Als u wilt, kunt u vandaag een aantal excursies ondernemen. Maar u kunt natuurlijk ook zalig relaxen bij uw lodge.

Voor degene die vissen een leuke hobby vinden, is er een deep-sea-fishing excursie. Misschien kunt u uw eigen gevangen vis 's avonds op de barbecue leggen.

Ook kunt u naar Misali gaan, een eiland 10 km uit de kust van Pemba, in het kanaal tussen Zanzibar en het vasteland van Tanzania. Het is een klein eiland van 1 km². Hoewel het onbewoond is door gebrek aan zoet water, heeft het historisch gezien gediend als een belangrijke vis- en spirituele plek voor dorpelingen in Pemba die tijdelijke kampen op het eiland opzetten tijdens het vissen in de wateren. Meer recent heeft Misali's overvloedige rifleven en ongerepte stranden het eiland tot een aantrekkelijke bestemming gemaakt voor duikers, snorkelaars en strandgangers.

 

Het Ngezi-woud is een beschermd gebied in de noordwestelijke hoek van het eiland. Het is de thuisbasis van endemische flora en fauna soorten zoals de Pemba vliegende hond, een grote vleermuis, en de Pemba-palm, die alleen te vinden is in de regio Ngezi Forest en lokaal bekend staat als 'Mapapindi palm'. Een mooie rit brengt u hier naar toe met groene valleien met rijstvelden met palmbomen en kruidnagelplantages die de wegen beschaduwen.

Dag 5

Pemba - Stone Town

U vliegt vandaag weer terug naar Zanzibar waar u opgewacht wordt door uw taxichauffeur en terug gebracht wordt naar uw hotel in Stone Town.

Afhankelijk van uw vlucht kunt u deze middag een aantal excursies maken in de stad.

Zo leert u tijdens de culturele wandeling veel over de geschiedenis en de gebruiken van de locale bevolking. Deze brengt u ook naar plekken die zelf moeilijk te vinden zijn en u bezoekt de lokale markt, de plek waar de slavenhandel plaats vond en 1 van de musea.

Dag 6

Zanzibar - Airport Zanzibar

Uw trip is helaas ten einde gekomen. Afhankelijk van uw vlucht kunt u misschien zelf nog in

Stone Town wat rondlopen. U wordt daarna naar het vliegveld gebracht en hopelijk kijkt u dan terug op een onvergetelijke reis.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

Inclusief:

5 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer

2 nachten logies/ontbijt in Stone Town

3 nachten halfpension op Pemba

Retourvlucht van en naar Pemba

Alle transfers zoals genoemd in het programma

 

Exclusief:

(Inter)nationale vluchten naar Zanzibar

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Uitgaven van persoonlijke aard

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

6-daagse hotelreis naar het authentieke eiland Pemba

Follow

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2018 BY BUSARA TOURS. Site design by spiritlevel.co.za

www.busaratours.com