Prijs vanaf: $ 950,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer.

 

Hoogtepunten:

Bezoek aan Stone Town, incl 2 nachten verblijf

3 nachten op Chumbe eiland

Prachtig snorkelgebied met kans op schildpadden

Zie de grootste landschildpad

Ongerept strand en bos

Dag 1

Airport Zanzibar - Stone Town

U vliegt vandaag op eigen gelegenheid naar Zanzibar. Bij aankomst merkt u gelijk waarom dit een tropisch eiland wordt genoemd. U wordt omringd door warmte....en palmbomen. U wordt door een taxichauffeur opgehaald en naar uw hotel in Stone Town gebracht. 

 

Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst. De huizen zijn gebouwd van koraalsteen. In de 19e eeuw besloot de sultan van Oman Zanzibar als hoofdstad van zijn imperium te maken zodat hij de handelsroute goed kon controleren. Hierdoor ziet u in de stad veel invloeden van Oman en aan de kustlijn staan veel oude paleizen uit deze periode. Maar de grote handel in o.a. kruiden en ivoor zorgde er ook voor dat mensen van over de hele wereld zich op dit eiland gingen vestigen. Als u door de kleine straten van Stonetown looptt, ervaart u de invloeden van vele werelddelen, o.a. de Arabische, Indische, Europese en natuurlijk Afrikaanse. Deze mengelmoes van culturen maakt Stone Town zo fascinerend. Helaas was Zanzibar ook een belangrijke plaats voor de slavenhandel die in Afrika was. Op het eiland en ook in Stone Town zijn er een aantal kelders te bezoeken uit deze periode.

 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u vandaag nog wat rondlopen door de kleine straatjes of lekker op een terrasje aan het strand, met de voeten in het zand, genieten van een prachtige zonsondergang.

 

U wordt door ons welkom geheten en alle excursies en het programma zullen met u doorgenomen worden. Ook helpen we u graag met leuke tips van goede restaurants. U kunt dan 's avonds zelf op pad gaan want alles is op loopafstand.

Dag 2

Stone Town - Chumba eiland

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en met een taxi naar de plaats gebracht waar de boot vertrekt naar Chumbe Island. Het is circa 45 minuten varen en bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen. U kunt lekker relaxen voordat uw lunch wordt geserveerd.

 

Chumbe Island Coral Park is een zeer speciaal eiland dat net voor de kust van Zanzibar ligt. Het is een natuur reservaat en is opgericht in 1991 met als doelstelling om de natuur hier te beschermen. Op het eiland is een eco-lodge gebouwd met 7 eco-bungalows. Elk bungalow is eco-vriendelijk wat inhoudt dat het water dat gebruikt wordt opgevangen regenwater is. Het heeft een compost toilet, een douche met warm en koud water en er wordt alleen zonde-energie gebruikt. Een mooi initiatief.

 

Het rif dat om het eiland ligt is beschermd waardoor er niet gevist mag worden en niemand mag iets wegnemen zodat het nog helemaal ongerept is. U ziet hier prachtige koraal en heel veel verschillende vissen. Er kan niet gedoken worden maar op deze lokatie heeft u dat ook niet nodig, met snorkelen kunt u hier het mooie leven onder water goed zien.

Op het eiland zelf is er een beschermd bos met meer dan 120 verschillende bomen en planten. Deze leven hier zonder grondwater wat al bijzonder is. Het bos is gebouwd op koraalsteen wat regenwater vasthoudt en water geeft aan alle bomen.

In het bos leven verschillende dieren. Natuurlijk komen hier veel vogels voor, maar ook slangen (niet giftig), lizards maar ook de Aders duiker, een kleine antelope die met uitsterven wordt bedreigd. Daarnaast leeft in dit bos ook de coconut-krab, de grooste landkrab die er bestaat en 45 cm groot wordt. Deze krab is voornamelijk 's avonds goed te zien als deze uit zijn hol komt op zoek naar voedsel Dit is echt zeer bijzonder om te zien.

Alle maaltijden zijn inclusief en de lodge is beroemd om zijn goede keuken.

Dag 3 en 4

Chumba eiland

Deze dagen kunt u zalig relaxen en wat rondlopen op het strand en in het bos. Als het tij laag is kunt zelfs in een uur rondom het eiland lopen. 

Maar ook zijn er snorkeltrips en natuurwandelingen die incl in de prijs zijn.  Tijdens de georganiseerde wandeling vertelt een gids o.a.over het ontstaan van het eiland, hoe planten zich hebben aangepast om te leven zonder grondwater en het medicinaal gebruik van planten.

Tijdens het snorkelen heeft u grote kans om groepen vleermuisvissen te zien. Ook zijn er hier veel pijlstaartroggen en er leven hier zeeschildpadden. Al deze dieren leven in het prachtig koraalomgeving dat ook bij experts beschreven staat als een van de mooiste koralen ter wereld. Per dag worden georganiseerde trips gemaakt van circa een uur maar u kunt ook zelf snorkelen als u zich aan de regels houdt. 

Wilt u duiken dan kan dit niet bij dit rif maar we kunnen wel vragen wat de mogelijkheden zijn. 

Dag 5

Chumba - Stone Town

U vaart in de ochtend weer terug naar Zanzibar en u wordt weer afgezet door een taxi bij uw hotel.

Afhankelijk van uw vlucht kunt u deze middag een aantal excursies maken in de stad.

Zo leert u tijdens de culturele wandeling veel over de geschiedenis en de gebruiken van de locale bevolking. Hij brengt u ook naar plekken die zelf moeilijk te vinden zijn en bezoekt u de lokale markt, de Slavenhandel plaats en 1 van de musea.

Ook kunt u naar een van de kruidenplantages gaan en een beroemde kruidentour volgen. Uw gids legt u op een leuke manier uit hoe kruiden die we vaak in onze keuken gebruiken, zoals peper, cacao en kruidnagel, groeien. Ook het medische gebruik wordt genoemd. Een leuke trip die eigenlijk niet mag ontbreken op 'het kruiden-eiland' zoals Zanzibar wordt genoemd.

Dag 6

Zanzibar - Airport Zanzibar

Uw trip is helaas ten einde gekomen. Afhankelijk van uw vlucht kunt u misschien zelf nog in Stone Town wat rondlopen. U wordt daarna naar het vliegveld gebracht en hopelijk kijkt u dan terug op een onvergetelijke reis.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

Inclusief:

5 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer

2 nachten logies/ontbijt in Stone Town

3 nachten fullboard bij Chumbe eiland

Veel snorkeltrips en natuurwandelingen op Chumbe eiland

Transfers met de boot naar en van Chumbe eiland

Alle transfers zoals genoemd in het programma

 

Exclusief:

(Inter)nationale vluchten naar Zanzibar

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet genoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Uitgaven van persoonlijke aard

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in het laagseizoen.

6-daagse hotelreis op het unieke eiland Chumbe