Busara

Betekent wijsheid in Kiswahili, de lokale taal in Oost Afrika

Kenia, Tanzania en het tropische eiland Zanzibar. Droombestemmingen voor de mooiste wildlife safaris, fascinerende Afrikaanse cultuur en adembenemende stranden.

 

Busara Tours is de lokale specialist voor het organiseren van privé- en groepsreizen.

 

Door onze jarenlange ervaring  kunnen we uw reisroute zo organiseren dat het precies past bij uw wensen. Slapen in tenten, luxere tented camps, lodges of hotels. Alleen wildlife safaris, of een combinatie met een bezoek aan het tropische eiland Zanzibar. Uitgestrekte natuur, wilde dieren, lokale dorpjes, wandelingen, trekkings, strand, snorkelen, duiken, dolfijnen spotten, geschiedenis…het is te veel om op te noemen.

 

Neem gerust contact met ons op; of het nu gaat om een gespecialiseerde natuurreis, een actieve vakantie, een romantische huwelijksreis of een gezinsreis met kinderen. We helpen u graag!

 

Wie zijn wij

Busara Tours wordt geleid door Salma en Caroline, twee dames die in het toerisme werken en elkaar al bijna 15 jaar kennen. Salma is geboren in Tanzania en Caroline in Nederland. De basis voor hun vriendschap ligt in hun grote passie voor de cultuur, natuur en geschiedenis van Oost-Afrika.

 

“Busara betekent wijsheid in het Kiswahili, de nationale taal in Kenia en Tanzania. Het is een woord dat hier vaak wordt gebruikt in het dagelijks leven. Graag delen wij onze busara, onze kennis over dit mooie stukje Afrika.”

 

Salma Mgaza (1975) is geboren op Pemba, een klein eilandje dat behoort tot de Zanzibar Archipel. Na haar studie Toerisme werd zij één van de eerste vrouwelijke gidsen van Zanzibar. Met haar gezin woont ze in Stone Town, de prachtige hoofdstad van Zanzibar. Ze werkt nu al meer dan 20 jaar voor een reisagentschap dat rondreizen in Oost-Afrika samenstelt en verzorgt. Daarnaast doet Salma veel vrijwilligerswerk voor een NGO die lokale gemeenschappen steunt, het Zanzibar Outreach Programme (ZOP).

                                                                

Caroline (1969) is een reislustige Amsterdamse die tot 2005 in de reclame- en marketingwereld werkte. Toen besloot ze om daar te wonen waar ze zich het gelukkigst voelde: Oost-Afrika. Eerst in Samburu National Park in Kenia waar ze samen met vrouwen van de Samburustam een NGO heeft opgericht tegen meisjesbesnijdenis. Daarna in de Serengeti en nu in Stone Town, Zanzibar. Ze is fotografe en heeft meerdere officiële opleidingen tot wildlife- en safarigids gevolgd (zoals FGASA en KPSGA) en werkt als reisleider en safarigids in Kenia, Tanzania, Uganda, Ethiopië, Madagascar en Marokko. Ook is ze freelance manager en consultant voor tented camps en hotels.

“We kennen samen zoveel mooie reisroutes door Kenia, Tanzania en Zanzibar om te genieten van wildlife, natuur, cultuur en ontspanning. Met Busara Tours willen we iedereen de mooiste reizen bieden voor een onvergetelijke ervaring. Karibu! Welkom!”
 

Fascinerende reizen, prachtige bestemmingen

Bestemmingen

 

Contact informatie

Omdat wij beiden in Tanzania wonen, kunt u ons mailen via onze email: 

Salma: +255 777 431 665  OF Caroline:  +255 765 635 228

Het eerste contact zal dus via een email zijn, maar als u geïnteresseerd in een reis bent, kunnen we later natuurlijk altijd via Skype of Whatsapp contact hebben.

Follow

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2018 BY BUSARA TOURS. Site design by spiritlevel.co.za

www.busaratours.com