Busara

Betekent wijsheid in Kiswahili, de lokale taal in Oost Afrika

Kenia, Tanzania en het tropische eiland Zanzibar. Droombestemmingen voor de mooiste wildlife safaris, fascinerende Afrikaanse cultuur en adembenemende stranden.

 

Busara Tours is de lokale specialist voor het organiseren van privé- en groepsreizen.

 

Door onze jarenlange ervaring  kunnen we uw reisroute zo organiseren dat het precies past bij uw wensen. Slapen in tenten, luxere tented camps, lodges of hotels. Alleen wildlife safaris, of een combinatie met een bezoek aan het tropische eiland Zanzibar. Uitgestrekte natuur, wilde dieren, lokale dorpjes, wandelingen, trekkings, strand, snorkelen, duiken, dolfijnen spotten, geschiedenis…het is te veel om op te noemen.

 

Neem gerust contact met ons op; of het nu gaat om een gespecialiseerde natuurreis, een actieve vakantie, een romantische huwelijksreis of een gezinsreis met kinderen. We helpen u graag!

 

Wie zijn wij

Busara Tours wordt geleid door Salma, een dame die in het toerisme werken en elkaar al bijna 15 jaar kennen. Salma is geboren in Tanzania. 

 

“Busara betekent wijsheid in het Kiswahili, de nationale taal in Kenia en Tanzania. Het is een woord dat hier vaak wordt gebruikt in het dagelijks leven. Graag delen wij onze busara, onze kennis over dit mooie stukje Afrika.”

 

Salma Mgaza (1975) is geboren op Pemba, een klein eilandje dat behoort tot de Zanzibar Archipel. Na haar studie Toerisme werd zij één van de eerste vrouwelijke gidsen van Zanzibar. Met haar gezin woont ze in Stone Town, de prachtige hoofdstad van Zanzibar. Ze werkt nu al meer dan 20 jaar voor een reisagentschap dat rondreizen in Oost-Afrika samenstelt en verzorgt. Daarnaast doet Salma veel vrijwilligerswerk voor een NGO die lokale gemeenschappen steunt, het Zanzibar Outreach Programme (ZOP).

                                                                

“We kennen samen zoveel mooie reisroutes door Kenia, Tanzania en Zanzibar om te genieten van wildlife, natuur, cultuur en ontspanning. Met Busara Tours willen we iedereen de mooiste reizen bieden voor een onvergetelijke ervaring. Karibu! Welkom!”
 

Fascinerende reizen, prachtige bestemmingen

Bestemmingen

 

Contact informatie

Omdat wij beiden in Tanzania wonen, kunt u ons mailen via onze email: 

Salma: +255 777 431 665  

Het eerste contact zal dus via een email zijn, maar als u geïnteresseerd in een reis bent, kunnen we later natuurlijk altijd via Skype of Whatsapp contact hebben.

Uw vraag is verzonden, bedankt.

Giraf tijdens zonsondergang Serengeti