Tanzania is, met circa 945.000 vierkante kilometer (23 x zo groot als Nederland) het grootste land in Oost Afrika. Daarom heeft dit land zoveel te bieden. Er zijn 112 verschillende soorten bevolkingsgroepen, veel met verschillende cultuur en rituelen. De Maasai is de beroemdste bevolkingsgroep in heel Afrika en een bezoek aan deze tribe mag dan ook eigenlijk niet ontbreken aan uw vakantie. Het beroemde Victoria meer, het een na grootste zoetwater meer ter wereld, aan de westkant is een bezoek meer dan waard. Hier kunt u leuke boot safari maken of een interessante vogelwandeling. Het dorpje Mto Wa Mbu is een klein dorpje waar alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Een must om hier een culturele wandeling te doen. Natuurlijk is de ballontocht over de Serengeti een onvergetelijke ervaring. Naast de Kilimanjaro heeft Tanzania nog een zeer bijzondere berg: Ol Donyo Lengai. Een vulkaan die nog steeds actief is. Deze kunt u beklimmen wat zeer bijzonder is want circa 100 mensen per jaar doen dit. 

De Olduvai Gorge in Ngorongoro CA is bekend als de bakermat van ons bestaan. Een bezoek aan deze bijzondere plaats is makkelijk te organiseren wanneer u rijdt van Ngorongoro naar Serengeti of andersom.

Hieronder ziet u een klein overzicht van alle mogelijkheden in dit prachtige land. Wilt u meer informatie over een van deze excursies of een andere die hier niet genoemd wordt, laat ons dit dan aub weten.

 

Alle prijzen zijn per persoon (behalve als anders vermeld), excl. transport en onder voorbehoud.

 

Lake Victoria

Boottrip Lake Victoria – $ 115 per boot

Vogel wandeling – $ 65 per groep

 

Mto Wa Mbu

Bezoek Maasai dorpje - $ 20

Culturele wandeling – $ 33

Mountain biking (door de veld) – $ 33

 

Lake Natron

Beklimming Ol Donyo Lengai* – $ 130 (voor 2 pers $ 195)

Lake en Village wandeling – $ 25

Wandeling naar de waterval – $ 25

Sundowner – $ 25

 

Serengeti

Ballooning Serengeti* – $ 540

 

Ngorongoro

Bezoek Olduvai Gorge – $ 30

 

* excursies die u van te voren moet boeken. Geef dit aub op bij uw boeking.

Excursies Tanzania