Prijs per persoon: $50 (2 pax $35 ieder)

U ontmoet onze lokale chef Lutfia in Stone Town en samen verkennen jullie eerst de lokale markt om een ​​aantal producten te kopen die later gebruikt zullen worden. Ze zal u wat uitleg geven over groenten, kruiden en fruit. Dan vertrekt u samen met de lokale bus, de daladala. Dit wordt een echte Zanzibar-ervaring. Zittend tussen de lokale bevolking gaat u naar de kruidentuin waar u een leerzame rondleiding krijgt. Hier leert u welke kruiden vaak worden gebruikt als ingrediënten voor lokale gerechten en medicijnen. Leuk om de vier verschillende kleuren peper beter te leren kennen, een kruid dat elke dag in iedere keuken wordt gebruikt. En waarom gebruiken lokale vrouwen hier soms nootmuskaat?

U proeft ook verschillende soorten thee. Dit eiland heeft zoveel andere dingen te bieden. En wat te denken van smaakvol vers fruit?

 

Na deze rondleiding loopt u naar het huis van Lutfia waar de kookles zal plaats vinden. Dit is een mooie gelegenheid om een ​​lokaal huis van binnen te bekijken. En dan begint hier  de lokale kookcursus! Samen met haar bereid je een heerlijk gerecht, incl. groenten en vlees of vis. Natuurlijk kan de maaltijd ook vegetarisch zijn, wat je maar wilt. Ondertussen krijgt u veel uitleg over hoe mensen hier koken. Dit is op alle manieren anders dan bij ons in Nederland. En hoe de lokale kruiden voor welk gerecht gebruikt worden.

Als beloning kunt u natuurlijk zelf genieten van al het lekkers dat is klaargemaakt.

Daarna keer je terug naar Stone Town met de daladala en heeft u veel geleerd en geproefd van de lokale keuken.

 

Als u niet met het lokale vervoer wilt reizen, kunnen we ook een taxi regelen tegen een meerprijs.

Kookles incl bezoek aan lokale markt en kruidentuin