Leer meer over de architectuur van de laatste eeuw in Stone Town

Prijs op aanvraag, contact ons hier.

Als je door Stone Town loopt zie je veel gebouwen met zeer verschillende stijlen. Paleizen van sultans, Indiase handelshuizen, koloniale woningen en lokale gebouwen.

Tijdens deze tour concentreren we ons op de architectuur uit de twintigste eeuw. In 1890 Zanzibar werd een Britisch protectoraat maar had nog steeds heel veel Islamische invloeden. John Sinclair werd door de Engelse overheid aangenomen als de architect voor het eiland en hij combineerden de verschillende stijlen in zijn werk. Deze zijn te zien in o.a. de State House, de High Court en het  Peace Memorial Museum. 

 

In de tweede helft van de 20e eeuw was Singh de regerings architect en is beroemd om o.a. het aanbrengen van meer groen in de stad, zoals stadsparken, forodahni en de beroemde Creek. Deze ‘green belt’ scheidde de meer rijkere mensen die in stenen huizen woonde (waar Stone Town zijn naam aan dannkt) van de mensen die in houten hutten woonde in Ng’ambo (de andere kant). Ook is zijn beroemde stijl in veel gebouwen te zien.

 

Tijdens deze unieke tour leer je veel over de architectuur uit de twintigste eeuw. Van de invloeden van de beroemde Sultan Barghash tot aan de gebouwen van de Engelse architecten.

Ben je geïnteresseerd in architectuur dan is deze tour zeker de moeite waard.

Kledingadvies: comfortabele schoenen om te wandelen

Tijdsduur van deze trip: 3-3.5 hours

Wilt u meer informatie over deze tour of deze tour boeken, click hier.