Prijs vanaf: $ 4.690,- p.p., op basis van een tweepersoonskamer

Hoogtepunten:

9 nachten in mooie hotels, zowel in de park als net erbuiten

gamedrives in Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de beroemde Ngorongoro krater

2 nachten in een zeer luxe tented camp in het Grumeti gebied in Serengeti NP

Bezoek aan Ngiresi village en een koffieplantage

Culturele wandeling door Mto Wa Mbu

Bezoek aan de Hadzade bevolkingsgroep bij Lake Eyasi

Wandeling naar de Elephant Cave 

Dag 1: Airport - Arusha

U vliegt vandaag op eigen gelegenheid naar Kilimanjaro Airport waar u opgewacht wordt. Welkom in Tanzania. U wordt naar uw hotel in Arusha gebracht. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u zelf nog wat rondlopen. 

 

Dag 2: Arusha

U bezoekt vandaag Ngiresi village, gelegen op de voet van Mt Meru, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en leert u hoe zij hier leven. Hier geniet u tevens van een lokale lunch klaargemaakt door een van de families hier.

Ook maakt u vandaag een wandeling over een koffieplantage waarbij u alle feiten over dit populaire drankje hoort.

Eind van de middag rijdt u weer terug naar uw hotel voor dinner.

 

Dag 3: Arusha - Tarangire

Vandaag maakt u uw eerste gamedrive. Eerst rijdt u vanuit Arusha naar Tarangire en onderweg ziet u het landschap veranderen. Ook ziet u hier u de eerste baobab bomen. Eenmaal aangekomen in het park maakt u uzelf gereed voor uw eerste gamedrive. Achter elke struik kan een dier te voorschijn komen en daarom moet u goed opletten. U heeft uw lunch bij Tarangire Safari lodge vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Tarangire rivier, de rivier waarnaar het park genoemd is. Olifanten komen vaak naar deze rivier om zich op te frissen, wat te zwemmen en natuurlijk water te drinken. Daarnaast ziet u in dit park vaak buffels, gnoes, zebras en veel gazellen.

Ook heeft u kans op leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden te zien. Tevens zijn hier heel veel vogelsoorten. Net voordat het donker wordt rijdt u naar uw lodge die net buiten het park is gelegen.

 

Dag 4: Arusha - Mto Wa Mbu

’s Ochtends rijdt u naar Mto Wa Mbu wat een gezellig plaatsje is, beroemd o.a. door zijn bananenplantages. Onder leiding van een Engelstalige gids maakt u een wandeling door dit dorpje en krijgt u uitleg over hoe de lokale mensen hier leven. Een lokale lunch mag natuurlijk niet ontbreken. Ook maakt u vandaag een gamedrive, ditmaal in Lake Manyara, een park dat bekend is om zijn grote soda meer. Hier bevinden zich veel vogels, zoals oa veel reigersoorten en flamingo’s. In het bos van dit park ziet u veel apensoorten zoals bavianen, meerkatten en de Blue Monkey. Ook het landschap is in dit park totaal verschillend met het vorige park.    

 

Dag 5: Mto Wa Mbu - Lake Eyasi

In de vroege ochtend vertrekt u naar Lake Eyasi. Een plaats waar nog de bijzondere Hadzade bevolkingsgroep woont. Bekend om zijn eenvoudige manier van leven en het jagen op dieren met pijn en boog. U bezoekt deze groep onder leiding van een gids.

 

Na de lunch gaat u samen met een gids naar het meer. U krijgt uitleg o.a. over planten en vogels.

 

Dag 6: Lake Eyasi - Serengeti NP

Na uw ontbijt rijdt u naar Serengeti park, voor de meeste het hoogtepunt van de reis. Omdat het een lange rijdag is, neemt u een lunchpakket mee. In de middag zult u hier uw eerste gamedrive maken.

 

Serengeti is het beroemdste park van Afrika. Dit komt o.a. door de prachtige natuur, de vele  dieren die hier zijn en de migratie die grotendeels van het jaar zich in dit park plaatsvindt. Miljoenen gnoes en zebras verplaatsen zich van de ene plek naar de andere, op zoek naar vers gras. Een onvergetelijk spektakel. Ook heeft u in dit park een zeer grote kans om 1 of meerdere soorten katten te zien. Hoe dan ook, een gamedrive in Serengeti is altijd onvergetelijk. 

Dag 7: Serengeti NP

De hele dag maakt u een gamedrive in dit prachtige park. 

 

Als u een ballon safari wilt maken dan is vandaag de geschikte dag om dit te doen. U wordt heel vroeg in de ochtend opgehaald en naar de startplaats van de ballon safari gebracht. Hier krijgt u uitleg over de procedures. Hierna vertrekt u in uw ballon voor een onvergetelijke ervaring van circa een uur (afhankelijk van de wind). Het uitzicht wat u heeft vanuit de ballon is echt onvergetelijk. Ook hoort u de geluiden van de dieren goed.

Na uw landing in het midden van de Serengeti wacht een zalig ontbijt met champagne op u. Hierna wordt u opgehaald door uw eigen chauffeur en gaat uw gamedrive beginnen.

 

Dag 8: Serengeti - Ngorongoro

In de ochtend maakt u uw laatste gamedrive in dit prachtige park. Als u eenmaal de NCA inrijdt ziet u het landschap weer veranderen. 

Hier bezoekt u een Maasai dorpje, iets wat niet mag ontbreken aan deze reis. 

De Maasai is de bekendste bevolkingsgroep in Afrika. En dat is niet zonder redenen. Deze dappere mensen wonen in gebieden waar veel wilde dieren rondlopen. Daarnaast houden zij zich nog steeds aan tradities die al eeuwen oud zijn. Zo dragen nog veel Maasai de traditionele doeken en hebben ze veel sieraden gemaakt van kralen. Een prachtig geheel.

U bezoekt een manyatta, een dorpje, waar een of een paar families wonen. Hier krijgt u uitleg over hun dagelijkse gebruiken en kunt u zien hoe zij nog vuur maken met stokjes. Ook bezoekt u een hut van binnen en natuurlijk wordt er voor u gedanst.

Hierna bezoekt u de Olduvai site wat bekend staat als de bakermat van ons bestaan. Onze voorouders hebben hier miljoenen jaren geleden gewoond. Een zeer bijzondere plek. 

U overnacht net buiten de NCA in een prachtige lodge.

 

Dag 9: Ngorongoro

Vandaag maakt u uw laatste gamedrive van deze trip maar zeker niet de minste. U bezoekt vandaag 1 van de 8 wereldwonderen van de natuur, namelijk de Ngorongoro Krater. Dit is de grootste hele caldera ter wereld die gevuld is met dieren. Als u de caldera binnen rijdt ziet u overal wildlife met de mooie kraterrond op de achtergrond. 

Het hele jaar door zijn hier grote kuddes gnoes en zebra's. Ook buffels zijn hier makkelijk te spotten. Natuurlijk ziet u nijlpaarden bij de Hippo-poel lekker dutten. Dit is ook een prachtige plek voor de vogelliefhebbers. Naast veel roofvogels ziet u hier bijv. ook de zwaarst vliegende vogel, de Kori-trap.

Hyena's rennen vaak de weg over en de knobbelzwijntjes zijn van dichtbij te bewonderen. Ook zijn hier de prachtige mannetjes leeuwen met grote zwarte manen. In de moerasgebieden ziet u vaak de mannetjes olifanten en ook de zwarte neushoorn komt hier voor.

’s Middags rijdt u terug naar uw lodge. 

Optioneel kan er nog een natuur wandeling gemaakt worden in de middag. 

 

Dag 10: Ngorongoro - Airport

’s Ochtends maakt u nog een wandeling naar the Elephant Cave. Een populaire plek voor olifanten om te komen. Vaak zie je de olifanten zelf niet maar wel hun markeringen zoals grote gaten gemaakt door hun slagtanden. Sowieso is het een mooie wandeling en fijn om nog even de benen goed te strekken.

Hierna bezoekt u nog de kleurrijke markt in Karatu.

Daarna vertrekt u naar Arusha waar u een late lunch heeft. 

Optioneel kunt u nog een tour maken door Arusha centrum voordat u naar het vliegveld gebracht wordt.

Op Kilimanjaro Airport neemt u afscheid van uw chauffeur en komt u reis helaas tot een einde.

 

We hopen dat u een schitterende reis vol met cultuur, natuur en dieren heeft gehad. Wij wensen u een hele goede vlucht terug naar huis.

U kunt natuurlijk uw reis verlengen met een aantal dagen op Zanzibar. Zie o.a. onze reis Zanzibar 6 dagen. Of we kunnen een aparte verlenging voor u samenstellen.

 

Kwaheri na safari njema

Tot ziens en een goede reis

 

Inclusief:

Transfer van en naar de luchthaven

9 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer op basis van volpension (excl. dag 1 en 10)

9 ontbijten, 10 lunches en 9 diners

Alle gamedrivers per 4wheeldrive

Alle entreegelden voor de parken zoals benoemd in de omschrijving

Alle gamedrives zoals benoemd in de omschrijving

Alle excursies zoals benoemd in de omschrijving

Engelssprekende chauffeur/gids

Drinkwater onderweg

 

 

Exclusief:

Internationale vluchten

Visa

Alle drankjes

Maaltijden die niet benoemd zijn in het programma

Optionele excursies

Souvenirs

Extra kosten die niet benoemd zijn in het programma

Reisverzekering 

Fooiengeld voor hotelpersoneel en chauffeur

 

Prijzen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel, in het laagseizoen.

10-daagse culturele safari door Noord Tanzania